28 Ocak 2013 Pazartesi

New York Notları #1

Hayatımın enteresan bir noktasında karar verdim New York seyahatine. Bir Aralık günü ani bir kararla gidiş-dönüş biletimi aldım ve dünyanın öbür ucuna gitmeye evet dedim. 2012'de bir diğer ucu Tayland'a gitmişken mesafemi yine geniş tutmak istedim :)


Aktarmasız uçuşlar her zaman favorim olmuştur, uzun mesafeli yolculuklarda önceden biletinizi almak ve THY gibi şirketleri nasıl olsa pahalıdır diye atlamamak gerekiyor. Tahmin ettiğinizden çok daha uygun fiyatlara halledebilirsiniz. Uçakta dizi izlemenizi ve bol bol uyumanızı tavsiye ederim. Ben eşitlemek için bir gece önce uyumadım ve tüm uykumu uçağa sakladım. Şimdi doğru yaptığımı anlıyorum, ilk gün akşam 8'de devrilsem de, diğer günler uykum düzene girdi ve yorgunluk hissetmedim. Amerika'ya adım attıktan sonra macera başlıyor, benim için 1.5 saat süren umarım sizin için daha kısa sürecek pasaport kuyruğu. Kuyruk bitip, görevliye ulaştığınızda kalacağınız yer, süre ve ne amaçla geldiğiniz soruluyor ve vizeniz veriliyor. 2 hafta kalacağım dediğim halde 6 aylık kalma hakkı verdikleri için teşekkür ederim. Sanırım seveceğimi tahmin ettiler, bazı ülkeler bu konuda çok cimri olabiliyor.


New York'ta kaldığım yer Astoria, Queens. 1900 ve öncesinde yapılmış binaların olduğu ağaçlarla dolu şahsına münhasır bir yer. Ben çok sevdim, metroya yakın, Manhattan'a 15 dakikada varabiliyorsun.


New York'ta beni en çok şaşırtan insanların iyi niyeti ve ilgisi oldu. Herkes teşekkürler ve özür dilerim laflarını dilinden düşürmüyor. Mağaza çalışanları özellikle ilgi göstermek ve rahat bırakmak arasındaki farkı çok iyi biliyor. Bizden daha kibar ve sevecen olduklarını kesinlikle söyleyebilirim. Ayrıca New York çok soğuk yani ben soğuğun tanımını burada öğrendim diyebilirim. Hava -14 olduğunda hissedilen -28 oluyor ve soğuğu iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Artık -3 gibi dereceleri eldiven takmaya lüzum yok yahu hava sıcak gibi bir tavırla karşılıyorum, zaten New York'lular kısa taytla filan dolaşıyorlar o havalarda :/


New York'a gelince ilk yapmak gereken New York klişelerini yerine getirmek. Bu uğurda adımımı Magnolia Bakery'a atmam kaçınılmaz oldu tabii ki. Ben çok beğendiğimi söylebilirim, abartıldığı kadar var.


Bugünlük benden bu kadar şu an Soho'da Le Pain'de kahve ve tatlı keyfimin arasından sizlere ulaştım. Devamı yakında :)


1 yorum:

  1. Merhaba,
    Ocak sonu ben de Washington - New York seyahati planlıyorum ama hava konusunda çekincelerim var. Anladığım kadarı ile oldukça soğuk :) Soğuk çok problem yaratır mı sizce? Büyük ihtimalle zamanımızın büyük bir kısmını müzelerde geçiririz ama şehrin tadını da çıkarabilir miyiz sizce? Teşekkürler

    YanıtlaSil