31 Ekim 2012 Çarşamba

Bu Hafta Neler Oldu? #3

Haftaları biraz geriden takip ettiğim doğru, kusura bakmayın. Konser etkinliklerinin yoğunlukta olduğu bir programla karşınızdayım. Öncelikle son dünya turnesi kapsamında Scorpions abiler geldi İstanbul'a! Sahne önünden izleme şansına nail olduğum bu konserde yaşlılıkları ve solistin hafiften bozulan sesiyle göz doldursalar da içlerinde halen varolan heyecanı ve müzik sevgisini görmek şahaneydi. Özellikle bizim vokallerimizde eksik olduğunu düşündüğüm seyirciyle iletişim sırasında kullanılan dil ve cümlelerin şarkıya geçiş anında bağlanışı beni çok etkiledi. Onlarla coştuk, hit şarkılarda efsane görmenin heyecanıyla mırıldandık ve her zaman yaptığımız gibi son şarkıda kalabalıktan önce konseri terkederek yoğunluktan kaçtık.



Bir sığınak keşfettim, Anadolu yakasında oturuyorsanız her yer sığınak gibi gerçi. Her zaman geçerken gördüğüm ama hiç gidip oturmaya yeltenmediğim bir yere gittim geçen gün. İsmi Romantika ve Fenerbahçe'de parkın içinde. Ne fena yapmışım ne zamandır bakıp geçerek, çay içip tatlılar eşliğinde sohbetse amacınız hem de gözleriniz arada denizi bulsun istiyorsanız buyrun size mabed! Ben sık sık giderim akşam çayına artık!


Konser serüvenim İspanya'nın çıkarttığı güzelliklerden Enrique Iglesias konseriyle devam ediyor. Annemin babasına selam söylememi tembihlediği konser yolculuğum yine sahne önü şansıyla sürdü. Enrique elimi uzatsam orada desem değil çünkü dünyada gelmiş geçmiş en yüksek sahne yapılmıştı, sahne önündeki insanlar Enrique dibine gelmedikçe sahneyi göremiyordu. Kendisi de hayranlarını sahneye çıkarırken bu konuya değindi. Enrique gözlemlerime göre giyimi olsun, hareketleri olsun İspanyol'un apaçisiymiş ama baya bir sempatikmiş. Biz Enrique yıllardır oturuyor sanalım meğer şu dönem bir sürü popüler şarkıya imza atmış, biz de biliyormuşuz şarkıları ama onun söylediğini bilmiyormuşuz sadece. Konserin çok eğlenceli geçtiğini söyleyebilirim hatta Küçükçiftlik Park konserlerinde favorim oldu. 16 yaşlarında bir kızı sahneye çıkarıp dudağından öperek tahminimce kızcağızın ilk öpüşmesini tüm ahalinin izlemesini sağlayarak etrafımdaki kızların kalp krizi geçirmesine sebep olan Enrique, ana sahneye dönerken tekerlekli kutu içinde seyahat ederek hepimizi şaşırttı/güldürdü.



Son olarak bir meyhaneden bahsederek bitiriyorum yazımı. Haydarpaşa garını bilir misiniz? İşte orada bir maden yatıyor; Urla'dan gelme mezeleri, duvara yansıttığı eski Türk filmi görüntüleri ve kanun/ud ikilisiyle muhteşem bir ortam var. Rakı-meze ikilisini sevenlerdenseniz müdavimi olacaksınız.



15 Ekim 2012 Pazartesi

Bu Hafta Neler Oldu? #2

Bu hafta neler oldu? Hem hafızamı yoklamama hem de kimi detaylara daha hakim olmama sebep oluyor bu yazılar. Öncelikle konser etkinliğimizle başlıyorum, Küçükçiftlik Park'ta gerçekleşen LMFAO konserine bukombin.com' un davetlisi olarak katıldık. Konser alanına saat 18:00'den itibaren akın eden yaşları 13 ile genelde 20 arasında değişen gençler ve yaşları başında bizler toplandık konser için. LMFAO konseri saat 22:00 olduğunda halen başlamamış olduğu için bitap düştük ve konser alanından kaçtık ama gençlerin çok eğlendiğini gözlerimle gördüm. Her ne kadar Efes One Love gibi bir etkinlikte içki yasağı uygulansa da nedense genellikle yaşları küçük kesimin rağbet ettiği LMFAO konserinde böyle bir uygulamaya gerek duyulmamıştı ya da en azından içki satarken kimlik kontrolü yapılması sağlanmamıştı. En son çıkarken 15 yaşındaki çocukları tekila shot yaparken ve yerlerde kusarken gördük ki pek hoş bir manzara olduğunu söyleyemeyeceğim.



Haftanın devamında kendimizi Touch İstanbul'un şahane ikinci yaş kutlamasında bulduk! Tanıdık ve yeni yüzlerle sohbet etmek, geceye özel hazırlanmış kokteylleri tatmak ve ara sıcakların arasında kaybolmak şahaneydi. Malesef bir tane bile fotoğraf çekmediğim için paylaşamıyorum :(

Haftayı sona erdirmek için kendimizi CKM'ye 'Basit Bir Ev Kazası' oyununa attık. Günay Karacaoğlu'nun tek kişilik komedi oyunu birçok ödüle sahip ve 6.sezonunu oynuyor.  Bu oyuna kız arkadaşlarınızla gitmenizi tavsiye ederim, kadınlık hallerini, aşksız yaşamı yaşanmış saymayan bir kadının gözünden zaman zaman brezilya dizisi tadında zaman zaman da gerçeğin tam kıyısında izleyin. Genç ve güzel kadın kırılan gururunu ve onurunu bir kenara bırakıp İspanya'dan Merzifon'a uzanan çileli dans hayatını bu sefer sizler için oynasın! 




7 Ekim 2012 Pazar

ANI YAKALA!




Zaman akar, geriye sadece önemli anlar kalır. Hilton HHonors 'Anı Yakala' fotoğraf yarışması ile #aniyakala’yanlar kazanır!

Bugün size bir fotoğraf yarışmasından bahsedeceğim özellikle adıyla beni cezbeden bir yarışma! Neden derseniz? Hayat akışını sürdürürken elimizden gelen tek şey anı yakalamak ve ona tutunmak oluyor. Siz de gördüğünüz güzellikleri, gezdiğiniz yerleri, sevdiklerinizle paylaştığınız ya da çevrenizde gözlemlediğiniz anları fotoğraflayın ve bu yarışmaya katılın! Ödüller nedir? Fotoğraflarımı hangi jüri belirleyecek diye sorduğunuzu duyar gibiyim.


Instagram'ın profilleriyle göz dolduran üyeleri @audiosoup, @civilking, @ahmeterdemm ve @mustafaseven sizi değerlendirecek jüri oluyor! Toplamda 24 kazanan olacak! Seçilecek ilk 4 kişi Lomography Fisheye fotoğraf makinesi ve 1 gece dünyanın herhangi bir yerindeki Hilton otelinde ücretsiz konaklama kazanıyor. Devamında seçilecek 20 kişi ise Hilton HHonors Gold üyeliği ile konaklamalarında upgrade hakkı, bedava wireless internet bağlantısı hizmetine sahip olacak.

Nasıl katılırım diyenler için şartlar şöyle: Öncelikle 1 Kasım 2012 tarihine kadar instagram'da #aniyakala hashtagi ile özgünlüğüne en güvendiğiniz fotoğraflarınızı paylaşmak. facebook.com/hhonorsturkiye sayfasına girerek Anı Yakala Tab'ına tıklamak ve instagram hesabınızı eşleştirmek. Böylece instagram hesabınıza yüklediğiniz fotoğrafları galeride görebilirsiniz. Son olarak Hilton HHonors üyesi olarak şartları tamamlamış oluyorsunuz. Şimdi sıra kazanmayı beklemekte! Herkese başarılar!